zondag 5 oktober 2014

Boektip: Photographing the Southwest

De beste tip die ik kan geven aan elke potentiele bezoeker van het Zuidwesten van de USA: schaf op zijn minst een van deze geweldige reisgidsen aan! De oorspronkelijk serie van Laurent Martrès bestond uit 2 boeken, toepasselijk genaamd volumen 1 en 2. Destijds nog gedrukt in slecht zwartwit, maar wel al boordevol met tips voor de beste fotolocaties, uitgebreide routebeschrijvingen er naar toe en een handjevol tips hoe te fotograferen.

Fullcolor

Onze eerste exemplaren zijn inmiddels compleet versleten en vervangen. Gelukkig zijn er nieuwe herziene versies in fullcolor verschenen en is de oorspronkelijke serie Photographing the Southwest uitgebreid naar 3 volumes.Vol met sublieme fotografie (inmiddels niet meer alleen met foto's van Laurent zelf maar ook met bijdragen van ondermeer Tom Till) en de wegbeschrijvingen zijn aangevuld met gps-coördinaten.

Zonsopgang of ondergang?

Wil je weten van welk uitzichtpunt je het beste de zonsopgang of ondergang bij Bryce Canyon kunt fotograferen of welke slot-canyons in Utah het fotogenieks zijn en hoe je er kunt komen, dan hoef je niet verder te zoeken; hier staat het allemaal in.
Vooral de eerste paar jaren, toen we nog redelijk onervaren de woestijnen van het Colorado Plateau verkenden, heeft Laurent ons voor menige fout behoed en ons naar de mooiste plekjes gedirigeerd.
Een goede topografische kaart, kompas of gps is wel aanvulling essentiële op de boeken. Zonder deze zul je gegarandeerd verdwalen of af en toe een foute afslag inslaan. Helaas zijn de boeken ook niet foutloos en soms is de beschreven route te onduidelijk. Zo lukte het ons pas na drie pogingen om een bewuste rotsformatie in de Coyote Buttes South te vinden en dat terwijl we er zelfs al enkele malen eerder waren geweest.
Maar er is niks leukers dan tijdens deze dwaaltochten een medewandelaar/fotograaf tegen te komen die net als wij een versleten exemplaar van de 'Laurent Bible' uit zijn rugzakje heeft steken en om dan samen even wat aantekeningen en correcties uit te wisselen.

Wordt vervolgd

De afzonderlijke boeken in de serie zal ik in de toekomst wat uitgebreider te bespreken, want Laurent heeft inmiddels de serie flink uitgebreid en ook gast-auteurs bereid gevonden een of meerde boeken te schrijven.

De boeken zijn eenvoudig te bestellen via Amazon, Niet goedkoop, maar welk een investering die elke cent waard is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!